Betonvloer schuren

Deskundigen weten dat een betonvloer schuren veel moeilijkheden kan voorkomen. In feite is het de ideale oplossing voor allerlei problemen. De reden is vrij eenvoudig. Een nieuwe betonvloer glimt als een spiegel en ziet er prachtig uit. Hij is gestort, geschuurd en gepolijst. Helemaal klaar om optimaal te functioneren. In een ideale situatie zou een betonvloer altijd in nieuwstaat zijn. Dat kan door een aangetaste betonvloer tijdig te schuren.


Betonvloer schuren met diamanten schuurschijven

Wanneer moet je een betonvloer schuren?

Elke betonvloer slijt door dagelijks gebruik. Dat is logisch. Op een bepaald moment ontstaan er onregelmatigheden. Of vlekken op plekken waar de vloer intensief wordt gebruikt. Misschien worden andere gebruikssporen zichtbaar, schades. Die slijtage van je betonvloer kan problemen opleveren. Zeker in ruimtes waar superefficiënt werken een ‘must’ is, waar vloeren honderd procent olie- en waterdicht moeten zijn en/of de hygiënische omstandigheden perfect. Die beschadigde, vieze of anderszins aangetaste betonvloer schuren en daarna polijsten is in zulke gevallen de meest ideale oplossing. De vloer wordt weer als nieuw.

Een betonvloer schuren is onze specialiteit!

De belangrijkste specialiteit van Maaswaal Beton is het schuren van betonnen vloeren. Met name als het gaat om het tegen een aantrekkelijke prijs snel en perfect schuren van grote vloeroppervlakten. We kunnen de betonvloer schuren als voorbehandeling van de definitieve vloerafwerking. Of we voeren het schuren van de betonvloer uit als een glimmende eindoplossing. Bij ons is niks te gek en in goed overleg krijgen we heel veel voor elkaar. In nogal wat gevallen vragen onze opdrachtgevers voor hun bedrijfshallen, autogarages, distributiecentra en andere loodsen om gladde vloeren. Dat is ideaal voor heftrucks en palletwagens en het is makkelijk schoon te maken. Hygiëne is sowieso altijd belangrijk.

Het proces van schuren en polijsten stap voor stap

Om een goed beeld te schetsen van hoe wij werken, leggen we het hele proces van betonvloeren schuren en polijsten stap voor stap uit. Een betonvloer moet op verschillende manieren worden bewerkt om te kunnen spreken van een perfecte vloer. Eén van de eerste stappen is het zogeheten vlinderen, ook wel polieren genoemd. Dat gebeurt met betonvloeren die nog niet helemaal zijn uitgehard. Door te vlinderen met een vlindermachine wordt de nog wat natte vloer met behulp van ronddraaiende bladen en schijven verdicht en geëgaliseerd.

Voor schuren en polijsten gebruiken wij het FAST-GRIND® systeem

Toen we voor het eerst in aanraking kwam met het FAST-GRIND® systeem waren we meteen enthousiast. Het gebruik is eenvoudig. We maken het koppelstuk vast aan onze vlindermachine. Dat is zo gemaakt dat het altijd past. Daar maken we een roestvrij kader aan vast met drie tot vijf vrij draaiende schijven. Een garantie dat er altijd honderd procent contact is met het vloeroppervlak. Op die schijven komen de diamantgereedschappen. In eerste instantie de schuurschijven, in een later stadium eventueel de pads. Want met dit systeem kunnen we betonvloeren op elk niveau afwerken. Van een eenvoudige ‘finishing’ tot en met een betonvloer die oogt als een glanzende spiegel.

Deze diamanten schuurschijven zijn als beste getest!

Om tot een optimaal resultaat te komen gebruiken wij alleen de speciaal ontwikkelde diamantgereedschappen van FAST-GRIND®. Geproduceerd volgens de meest recente inzichten op het gebied van diamant technologie. Uit onderzoeken en testen blijkt telkens weer dat de diamanten schijven die wij op onze vlindermachines monteren als beste uit de bus komen als het gaat om rendement en resultaat. We gebruiken voor het schuren van de betonvloer een oplopende korrelstructuur van 50 tot 800 en alles wat ertussen zit.

Diamant schijf betonvloer schuren korrel 50
Diamant schijf betonvloer schuren korrel 100
Diamant schijf betonvloer schuren korrel 200
Diamant schijf betonvloer schuren korrel 400
Diamant schijf betonvloer schuren korrel 800

Wij zorgen voor een perfect geschuurde en gepolijste betonvloer

Om de betonvloer te laten glimmen als een ijsbaan, is een laatste stap in het schuurproces nodig. Dat is het polijsten van de betonvloer. Tijdens deze fase passen we de diamanten pads toe. Ze hebben een open structuur, waardoor afvalstoffen eenvoudig worden afgevoerd. Mede om die reden gaan de pads erg lang mee. Met een korrel van 1500, 3000 en 8000 creëren de pads een gelijkmatige en hoogwaardige glansafwerking. Het resultaat is een prachtig gepolijste betonvloer. Tot slot kunnen we nog enkele nabehandelingen uitvoeren met speciale middelen die ervoor zorgen dat de geschuurde betonvloer nog lang in optimale conditie blijft. FAST-GRIND® producten zijn zo ontworpen dat de diamantgereedschappen, die het uiteindelijk werk doen, veel minder hard slijten dan bij traditionele systemen. Op die manier kunnen we perfect geschuurde en gepolijste betonvloeren garanderen tegen een aantrekkelijke prijs per vierkante meter.

Eindresultaat geschuurde betonvloer

De combinatie Maaswaal Beton en het FAST-GRIND® systeem scoort!

Alles samenvattend zorgt het schuren van een betonvloer ervoor dat de hele vloer weer bijna als nieuw is. Alle problemen zijn verholpen en de ruimte kan weer optimaal en ten volle worden gebruikt. Zo’n betonvloer schuren en polijsten is zeer specialistisch werk dat veel kennis en ervaring vraagt van de vaklieden die het uitvoeren. Aan schuren hangt ook een prijskaartje. Maar de kosten kunnen flink worden gedrukt als je kiest voor de beste mensen die werken met de beste producten. Als je het zo bekijkt scoren wij van Maaswaal Beton gewoon heel erg goed! Dat maakt de uiteindelijke keuze natuurlijk een stuk gemakkelijker.

FAST-GRIND®